O veste sfâșietoare zguduie comunitatea din Brăila. Fata de 13 ani, care marți s-a aruncat de la etajul patru al unui bloc de locuințe, a murit la spital, în ciuda eforturilor depuse de medici. Familia, devastată de durere, se pregătește acum de înmormântare.
Un gest necugetat, un final tragic
Adolescenta a fost găsită în stare critică pe strada Anton Pann din Brăila, unde echipajele de salvare au intervenit de urgență. Medicii au efectuat manevre de resuscitare și au transportat-o la Spitalul de Urgență pentru Copii din Galați. Din păcate, rănile suferite au fost mult prea grave, iar inima tinerei a încetat să mai bată.
Incidentul tragic a avut loc după o ceartă cu părinții, în urma căreia aceștia i-ar fi luat telefonul. Potrivit apropiaților, fata era un elev exemplar, cu rezultate remarcabile la școală și bursă de merit. Aceasta nu dăduse niciun semn anterior că s-ar confrunta cu probleme emoționale sau de altă natură.
Ipoteze și mărturii ale vecinilor
În timp ce ancheta autorităților continuă, vecinii spun că au mai auzit certuri în apartamentul familiei.
„Am mai auzit scandal acum vreo lună. Nu se aruncă cineva de la etaj degeaba… Ceva s-a întâmplat”, a declarat un martor pentru Observator News.
În același timp, există speculații conform cărora adolescenta ar fi fost influențată de rețelele de socializare. Unii vecini sugerează că aceasta ar fi putut participa la o provocare periculoasă de pe TikTok.
„Sunt tot felul de jocuri pe internet. Poate să fie și de acolo”, a spus un alt locatar.
Anchetă în desfășurare
Poliția din Brăila a deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă și continuă cercetările pentru a stabili circumstanțele exacte ale tragediei.
Pierderea tinerei ridică din nou semne de întrebare asupra impactului pe care mediul online și conflictele din familie le pot avea asupra adolescenților. Specialiștii atrag atenția asupra necesității unui dialog deschis între părinți și copii, precum și asupra monitorizării activității acestora pe internet.
Tragedia din Brăila este un semnal de alarmă dureros, care reamintește importanța sprijinului emoțional și a comunicării în familie.