Variola maimuței pune stăpânire pe toată Europa. Ce este Variola maimuței și care sunt simptomele ?

tm27fzr
By tm27fzr
3 Min Citire

Cazuri suspectate sau confirmate de variola maimuță, o infecție virală rară legată de variola, au fost raportate acum în Statele Unite, Canada și mai multe țări europene, marcând un focar internațional neobișnuit al unei boli limitate de obicei la Africa.

Se pare că Canada investighează o duzină de cazuri suspecte în jurul Montrealului, după ce Spania și Portugalia au observat peste 40 de cazuri posibile și confirmate, iar Marea Britanie a confirmat un total de nouă.

În SUA, statul Massachusetts din est a confirmat miercuri un caz rar de variolă a maimuței la un bărbat care a călătorit recent în Canada, iar oficialii din domeniul sănătății verifică dacă este legat de cazurile din Europa.

OMS spune că multe cazuri raportate au fost la persoane care s-au identificat drept homosexuali, bisexuali sau bărbați care fac sex cu bărbați.

Care sunt simptomele variolei maimuțelor?


Variola maimuță este o rudă cu variola, o boală care a fost eradicată în 1980, dar este mai puțin transmisibilă, provoacă simptome mai ușoare și este mai puțin mortală.

Boala durează de obicei două până la patru săptămâni și simptomele pot apărea oriunde între cinci și 21 de zile după infecție.

Simptomele variolei maimuțelor încep de obicei cu un amestec de febră, dureri de cap, dureri musculare, dureri de spate, frisoane, epuizare și ganglioni limfatici umflați.

Acest ultim simptom este de obicei cel care îi ajută pe medici să distingă variola de maimuță de varicela sau variola, conform Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

Odată ce ai febră, caracteristica cheie a variolei maimuțelor, o erupție cutanată urâtă, tinde să se dezvolte una până la trei zile mai târziu, deseori începând pe față și apoi răspândindu-se în alte părți ale corpului.

Numărul de leziuni poate varia de la câteva la mii.

Leziunile vor trece printr-un proces de maturare urât, de la macule (leziuni plate) la papule (leziuni înălțate), vezicule (leziuni pline de lichid), apoi pustule (leziuni pline de puroi) și apoi în cele din urmă cruste (leziuni cu crusta) înainte de a cădea în cele din urmă. oprit.

WHO /Mark V. Szczeniowski
Distribuie acest articol
Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *